Montage instructie & onderhoudsadviezen

Zorg-, en onderhoudsrichtlijnen ten behoeve van kledingkasten.

Introductie

Deze kledingkasten zijn ontworpen om met zo min mogelijk onderhoud een maximale en effectieve levensduur van de kasten te behalen. Om echter zowel het materiaal van de kast alsmede het slot zo optimaal mogelijk te behouden dienen de volgende zorg,- en onderhoudsrichtlijnen te worden aangehouden.

Algemene zorg van de kledingkast

Maandelijks:      De gepoedercoate kledingkasten aan zowel de binnen-, als de buitenzijde afnemen met een vochtige doek. Maak hierbij alleen gebruik van water! (zonder schoonmaakmiddelen).

Per kwartaal:     De gepoedercoate kledingkasten aan zowel de binnen-, als de buitenzijde afnemen met een washoudend schoonmaakmiddel. Indien nodig kunt u gebruik maken van een luchtverfrisser (spray), in de kast.

Algemeen:         Gebruik nooit schoonmaakmiddelen die bedoeld zijn om bijv. vloeren schoon te maken, denk hierbij aan schuurmiddelen/schuursponsjes of schoonmaakmiddelen die chemicaliën bevatten.

Algemeen onderhoud aan de sloten en scharnieren

De sloten en scharnieren dienen regelmatig te worden gesmeerd met een slot spray. De frequentie is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en het gebruik van de kledingkast. Wij raden u aan om in het begin maandelijks de scharnieren en sloten te smeren en aan de hand van deze smeerbeurten te bepalen hoe vaak dit noodzakelijk is.

Algemeen onderhoud aan de kledingkast

Inspecteer de kasten maandelijks op krassen. Wanneer de kast is beschadigd wordt het metaal blootgesteld aan vocht e.d., hierdoor kan roestvorming ontstaan. Het is dan ook belangrijk na constatering van een kras deze direct te behandelen door deze licht op te schuren en bij te werken met de lakstift uit de servicekit (indien er geen servicekit is geleverd is deze lakstift verkrijgbaar via de afdeling verkoop van PRS).

Vervangen van sloten en sleutels

Bij verlies of diefstal van een sleutel en/of het kapotgaan van een slot kunt u in contact treden met de afdeling verkoop van PRS. Wanneer er een nieuwe sleutel nodig is geeft u het 5-cijferige nummer door wat op de sleutel staat, wij zullen deze dan uit voorraad leveren. Indien de benodigde sleutel niet voorradig is zal deze worden besteld (levertijd ca. 6 weken). Indien er geen bepaald slotnummer nodig is wordt het slot uit voorraad aan u geleverd.

Voor verdere informatie kunt u in contact treden met de afdeling verkoop van PRS op 0181 618788 of info@prs.nl.